صفحه اصلی
درباره ما
تاریخچه
ریاست سازمان
ارتباط با معاونین و مدیران سازمان
خط مشی کیفیت
منشور اخلاقی
قوانین و دستورالعمل ها
چارت سازمان
افتخارات و دستاوردها
اقدامات و فعالیت ها
نظافت و پاکسازی
جمع آوری پسماند
پسماند تر
پسماند پزشکی
پسماند جزء ویژه
پسماند عمرانی
تفکیک از مبدا
پردازش، بازیافت و دفع پسماند
پردازش و بازیافت پسماند خانگی
دفن بهداشتی پسماند
دفن بهداشتی پسماندهای پزشکی
اقدامات زیست محیطی
احدث لاگون شیرابه
حوضچه دوم تبخیری- خورشیدی شیرابه
پایش منابع آب زیرزمینی
کانال جمع آوری آبهای سطحی
نیروگاه بیوگاز سوز
توسعه فضای سبز سایت برمشور
تولید کودهای بیولوژیک
احداث خط 18 کیلومتری انتقال پساب
کارخانه بازیافت پلاستیک (PET)
برنامه ریزی، تحقیق و توسعه
تهیه و تدوین و تصویب طرح تفصیلی مدیریت پسماند
کمیته استاندارد
امحاء جوندگان موذی
واحد ایمنی و بهداشت HSE
فناوری اطلاعات
راهنمای مراجعین
زمانبندی جمع آوری پسماند تر
زمانبندی جمع آوری پسماند خشک
نشانی ایستگاه های مبادله بازیافت
درخواست بازدید از تاسیسات اجرایی سازمان
درخواست مخازن ذخیره سازی پسماند خشک
فرآیند انجام کارآموزی
فرایند پاسخگویی به مکاتبات ارسالی به سازمان
فرم های ستاد خاک و پسماندهای ساختمانی
تعهد نامه مالک/راننده خودرو حمل خاک و نخاله های ساختمانی
فرایند هماهنگی خاک مرغوب جهت متقاضی
فرم بررسی درخواست حمل خاک و پسماندهای ساختمانی
فرم تقاضای مجوز خودروهای حمل خاک و پسماندهای ساختمانی
مراحل عضویت ماشین آلات در کمیته اجرایی
پاسخگویی به درخواست امحاء
آموزش
اقدامات آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی
آموزش بزرگسالان
اینفوگرافی
پویش ها
پویش « کاهش تولید شیرابه در منزل»
کلیپ و انیمیشن های آموزشی
آزمایشگاه
معرفی
اهداف
گواهی نامه ها
فرم پذیرش نمونه
لیست آزمون ها
تصاویر آزمایشگاه
پذیرش غیر حضوری آزمایش
دریافت نتیجه آزمایش
تماس با ما
کاهش تولید پسماند در مبدأ تولید
ا
فزایش نرخ تولید پسماندها، پیامدها و مخاطرات بهداشتی و زیست محیطی زیادی اعم از ایجاد آلودگی های زیست محیطی (آلودگی آب، خاک و هوا) ، تکثیر حشرات و جوندگان موذی و جلب حیواناتی از قبیل گربه و سگ، تولید و انتشار بیماری های خطرناک، نازیبا شدن چهره شهر، افزایش فضای لازم جهت دفن پسماندها، افزایش هزینه های مدیریت پسماند در کلیه مراحل جمع آوری، حمل و نقل و دفع بهداشتی پسماند ها را به دنبال خواهد داشت.
پیشگیری از تولید پسماند مجموعه اقداماتی با هدف کاستن از مقدار و خطرات پسماند است که از لحاظ کمی، به کاهش مقدار پسماند و از لحاظ کیفی، به کاهش آلودگی و مواد زیان آور در پسماند می انجامد. بنا به تعریف سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه، پیشگیری از تولید پسماند شامل عدم تولید، کاهش از مبدأ و بازیافت پسماند است.
تولید کمتر پسماند در کاهش آثار ناگوار زیست محیطی آب، هوا، خاک تأثیرگذار خواهد بود. بنابراین با توجه به این امر که در کلان شهر شیراز روزانه در حدود یک میلیون و پنجاه هزار کیلوگرم (1050000 کیلوگرم) پسماند تولید می شود، مدیریت پایدار پسماندها نیازمند تغییر رفتار همة مردم در راستای کاهش تولید پسماند است. بدین منظور سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز با هدف مدیریت پسماند در مبدأ که شامل کاهش تولید پسماند، تفکیک از مبدأ، بازیافت و کاهش ناهنجاری های مربوط به پسماند می باشد از یک طرف و همچنین به کارگیری دانش و تکنولوژی های مدرن در بخش فنی و اجرایی از طرف دیگر، سعی داشته حجم بالای پسماند تولیدی و به تبع آن پتانسیل آلایندگی آن را کنترل و مدیریت نماید.
تعریف کاهش تولید پسماند(زباله):
کاهش تولید از مبدأ عبارت است از طراحی، ساخت و استفاده از محصولات به نحوی که سبب کاهش کمیت و سمیت زائدات تولیدی بعد از عمر مفید محصول شود.
عوامل مؤثر در نرخ تولید پسماندها
فرهنگ و آداب و رسوم مردم و نحوه زندگی آن ها
وضعیت رفاهی، اقتصادی و الگوی مصرف مردم
سطح آموزش و آگاهی مردم
سیاست های اقتصادی دولت
فصول سال
شرایط اقلیمی منطقه
موقعیت جغرافیایی منطقه
وجود یا عدم وجود سیستم های بازیافت یا بازچرخش مواد در منطقه.
راهکارهای کاهش تولید پسماند:
اصلاح الگوی مصرف مواد در جامعه و آموزش شیوه صحیح مصرف
ا
صلاح روش های فرآوری مواد غذایی، نوع بسته بندی، کاهش پسماندهای تولیدی صنایع در مرحله مصرف و ترغیب مردم به عدم استفاده از کالاهایی با بسته بندی زیاد، می تواند یکی از موارد مهم در مبحث کاهش تولید پسماندهای خانگی باشد که علاوه بر سیاست های اقتصادی دولت، در این بخش می توانند مؤثر باشند.
از خرید اضافی خودداری کنید و در خرید واقع بین باشید. با توجه دقیق به میزان مصرف خود و خانواده، لیست خرید تهیه کنید. آن چه را که برای استفاده از آن برنامه ای دارید، بخرید. صبر کنید تا تمام مواد فاسد شدنی استفاده شوند و سپس از آن بخرید
.
می توانید به آن چه دور می اندازید دقت کنید. یک هفته هرچه را دور می اندازید یادداشت کنید. چه مقدار نان در یک هفته دور انداخته می شود؟ این گونه می توانید تصمیمات درست تری هنگام خرید بگیرید
.
زمانی که خرید هایتان را در یخچال فریزر و یا کابینت می چینید، هر آنچه قبلا در یخچال بوده است را جلو بیاورید و محصولات تازه را عقب تر بچینید. به این صورت، قبل از آن که تاریخ انقضای محصولات تمام شود، آن ها را استفاده می کنید
.
استفاده مجدد از کالاها
پختن غذا به اندازه نیاز و پرهیز از اسراف
حذف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و استفاده از ظروف بادوام
استفاده از لیوان و یا قمقمه به جای بطری آب معدنی و ظرف غذا به جای کیسه پلاستیکی
حذف سفره های یکبار مصرف
حذف کیسه های نایلونی و استفاده از کیسه های بادوام جهت خرید
استفاده از کالاهای بادوام
پرهیز از خرید بسته بندی های تجملاتی و غیر ضروری
استفاده از باتری های قابل شارژ
خرید نان بصورت روزانه و استفاده از سفره نان به جای پلاستیک
مواد غذایی که به سرعت خراب می شوند یا دچار فساد فیزیکی می شوند به اندازه نیاز تهیه شود.
با توجه به فضای منزل اقدام به خرید وسایل کنیم.
چنانچه می خواهید از بیرون بر یا رستوران غذا تهیه کنید ظرف به همراه داشته باشید.
استفاده از لامپ هایی با طول عمر بالا
و در پایان:
تفکیک پسماندهای خشک و تر در مبدأ
با توجه به این امر که 30 درصد از پسماندهای تولیدی شهر شیراز پسماند خشک قابل بازیافت می باشند، در صورت تفکیک صحیح پسماندها از مبدأ و تحویل به خودروهای جمع آوری مواد بازیافتی یا ایستگاه های ثابت بازیافت می توان از ورود این مواد به محیط زیست جلوگیری و مجدد آن ها را وارد چرخه تولید نماییم.
نام
پست الکترونیک
*
نظر
*
نظرسنجی
برای ارسال نظر خود، دکمه ارسال را بزنید
*
کد امنیتی زیر را وارد کنید
لطفا کد امنیتی را درست وارد کنید
باتشکر. نظر شما ارسال گردید
تمامی حقوق این سایت متعلق به شهرداری شیراز می باشد
رییس سازمان
روح اله خوشبخت
شماره تماس دفتر مدیریت : ۳۶۴۹۹۲۴۲-۰۷۱
ملاقات مردمی : دو شنبه ها ۱۱ تا ۱۲:۳۰
آخرین اخبار
اقدامات آموزش و فرهنگسازی سازمان مدیریت پسماند به منظور پاسد ...
۱۳۹۹/۱۱/۰۴
تقدیر از نارنجی پوشان شهر شیراز
۱۳۹۹/۱۰/۰۲
مدیریت سبز در ادارات و سازمان ها
۱۳۹۹/۱۰/۰۱
اقدام ارزشمند دوستداران محیط زیست در راستای کاهش تولید شیراب ...
۱۳۹۹/۰۹/۲۷
سسس
کل :
۱۲
نمایش
۱
الی
۴
۱
۲
۳