تولید کودهای بیولوژیک

بیوکمپوست
 کارخانه پردازش پسماندهای شهری در سایت دفع برمشور دارای دو خط پردازش پسماندهای خانگی می باشد. از حدود 1000 تن ورودی پسماند به سایت برمشور بطور میانگین روزانه میزان 600 تن پسماند وارد خطوط پردازش می شود که پس از جداسازی، جزء آلی پسماندهای شهری به میزان حدود 300 تن به سایت کمپوست هدایت می گردد. این مواد به صورت پشته ای و به طول200متر ، عرض 4/5 مترو ارتفاع 1/3 متر به روش ویندرو قرار میگیرند. پس از اولین هوادهی، دما ورطوبت پشته ها با دستگاه پرتابل اندازه گیری می شود. با توجه به تغییرات دما و رطوبت، برنامه هوادهی پشته ها مشخص می گردد و با استفاده از دستگاه ترنر Topturn X53 با توان اسمی 1000 تن در ساعت پشته ها هوادهی می شوند. هدف از هوادهی، کاهش دمای کمپوست و عدم توقف فعالیت میکروارگانیسم ها در دمای بالا می باشد. در این مرحله حدود نیمی از وزن پشته با تبخیر کاهش می یابد. بعد از اتمام دوره تخمیر که معمولا 45 تا 60 روز به طول می انجامد، مواد حاصل در محل تخمیر ثانویه دپو می شود و بعد از گذراندن حداقل 2هفته پشته ها توسط دستگاه های پالایش کود، سرند شده تا مواد خارجی آن اعم از شیشه، فلزات، ریگ، سنگ و منسوجات جدا شود. در نهایت دو نمونه کود با اندازه های 5 و 10 میلیمتر تولید میگردد.
ورمی کمپوست
روزانه به طور تقریبی 8 تن مواد آلی از صنوف میوه فروشی، گل فروشی های سطح شهر و میدان تره بار مرکزی جمع آوری و به سایت تولید کود ورمی کمپوست منتقل شده که پس از تفکیک پسماندهای خشک و ناخالصی های موجود، در بسترهای از پیش آماده شده توزیع می گردد. بسترهای مورد نظر حاوی کرم های زباله خوار "ایزنیا فتیدا" می باشد که عملیات تولید کود طی مدت زمان 4-6 ماه توسط این کرم ها انجام می گیرد. شایان ذکر است کلیه پارامترهای مورد نیاز تولید کود شامل دما، رطوبت و ... مورد کنترل قرار می گیرد که کود در شرایط مناسب و ایده آل حیاتی کرم تولید گردد. از مواد آلی تغذیه شده در پشته ها حدود 30 درصد تبدیل به کود می گردد و جمعیت کرم ها در طی این مدت زمان 2 تا 3 برابر می گردد. پس از گذشت مدت زمان پروسه تولید، بخشی از کود تولید شده سرند شده و آنالیزهای فیزیکی و شیمیایی انجام می گردد و به صورت عمده و بسته بندی شده به مصرف کننده ها عرضه می گردد.
 گرین کمپوست
با توجه به این موضوع که کمپوست سازی سریع ترین و کم هزینه ترین شیوه جهت تبدیل مواد آلی به کود می باشد، طی مذاکراتی با سازمان میادین، پسماندهای آلی میدان مرکزی به صورت کاملاً تفکیک شده، روزانه بارگیری و به سایت تولید کود برمشور منتقل می گردد. پسماند آلی مشاغل به همراه خرده چوب حاصل از پسماندهای باغبانی به صورت ویندرو در محوطه مخصوص پشته گذاری می شوند. پس از 45 تا 60 روز هوادهی و کنترل دما و رطوبت، پشته ها به مدت 2 ماه در مرحله تخمیر ثانویه باقی می ماند و نهایتاً سرند می شود.
 کود برگ
پسماندهای باغبانی شامل شاخ و برگ درختان طی سال ها مصرف منابع آب و خاک به وجود می آیند. با قرار گرفتن این مواد در چرخه طبیعی خود می توانند مجدداً به منابع دیگری تبدیل شوند که نه تنها باعث باز مصرف مواد و عناصر شوند بلکه از هزینه های بالایی که سالانه برای هرس و جمع آوری و انتقال آنها بر عهده شهرداری می باشد نیز بکاهد. در سایت تولید کود آلی، مواد به صورت توده های طولی پشته گذاری می شوند. با روش هوادهی و کنترل دما و رطوبت، پشته ها طی 3 تا 4 ماه به کود برگ تبدیل می شوند. در نهایت مواد زائد و ناخالص طی فرایند سرند حذف می گردد و کود تولیدی در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد.
 

منبع : سازمان مدیریت پسماند
۳۵۹۵
مطالب مرتبط با این موضوع :
نظری ارسال نشده است

نظرسنجی لینک فاوا
نظرسنجی
اولویت شما برای کسب اطلاعات از اقدامات سازمان کدام گزینه است؟
صدا و سیمای مرکز فارس
صفحات مجازی سازمان
ارسال پیامک
پورتال اینترنتی سازمان
نصب بنر در سطح شهر

پیوندها
آمار بازدید سایت

بازدید امروز : ۲۴۱
تعداد بازدیدکنندگان امروز : ۱۲۱ نفر
کل بازدیدکنندگان : ۱۲۷۳۶۲نفر
کلیه حقوق این سایت متعلق به سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز می باشد